KARS / MERKEZ - Kars Fen Lisesi

Nis

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığının ülke genelinde düzenlediği İstanbul Münazara Ligi "İngiliz Parlamenter Sistem Stili Münazara" Kars İl Gençlik Müdürlüğüne bağlı Kars Gençlik Merkezinde yapıldı. Toplam 20 takımın yarıştığı münazaraya; okulumuzdan Ayşegül Işık, Ayça Havadar, Nisa Özdemir, Nehir Karakoç'un oluşturduğu münazara grubu katıldı.

Mrt

Okulumuz 9/C-9/D sınıflarının ortak hazırladıkları Molière'in "Cimri" adlı oyunu izleyiciyle buluştu. İlk gösterimi 23.03.2022 tarihinde okulumuz çok amaçlı salonunda yapıldı. Seyirciden büyük beğeni alan oyuncuların performansı ve oyun ayakta alkışlandı.

Mrt

10. Sınıf şubeleri arasında ingilizce bilgi yarışması düzenlendi. Dört şube arasında yapılan yarışmanın galibi 10C sınıfı oldu.

Mrt

"12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" kapsamında Kars İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan programda okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yusuf Ahmetoğlu'nun yazdığı ve yönettiği "Üstat İstiklal Marşı'mızı Yazıyor" adlı oyun, İl Kültür Müdürlüğü salonunda izleyicilerle buluştu.

Mrt

22 Mart 2020 tarihinden itibaren her hafta münazara etkinliğimiz olacaktır. Jüri tarafından önceden belirlenen konular, münazara gününden en az bir hafta önce yarışmacılara bildirilecek ve yarışmacıların da bir haftalık süre zarfında yarışmaya hazırlanması sağlanacaktır.

Yarışmanın organizasyonu, okulumuz Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Yusuf Ahmetoğlu başkanlığında gerçekleşecektir. Yarışmaya kayıt ve kabul işlemleri okulumuz 10/C sınıfı öğrencilerinden Ayşegül Işık tarafından yapılacaktır.

Ekm

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın imzasıyla 2021 yılının "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin Genelge yayımlandı.