Kurum Adı : Kars Fen Lisesi
WEB Adresi : http://karsfenlisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİŞEHİR MAHALLESİ ÇEVRE YOLU NO.37 KARS

VİZYON
Zeka düzeyleri ile fen ve matematik alanlarındaki yetenekleri yüksek olan öğrencileri: Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen, en az bir yabancı dili çok iyi bilen, maddi ve manevi bakımdan donatılmış, yeni teknolojileri kullanan yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan dünya ile yarışan bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan etkili ve nitelikli çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştirmektir.

MİSYON
Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, bilgi toplumunun gereksinimi olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, çevresi ile iyi olumlu iletişim kuracak davranışlarını kazanmalarını, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişin ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR
2013 Yılı: Tübitak Araştırma Projeleri yarışmasına 20 adet proje ile katılım gerçekleşti.Biyoloji projemiz sergiye çağrıldı

Öğretmen Sayısı : 25
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 281
Öğretim Şekli : Normal
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 8 :30 - 16 : 30
Derslik Sayısı : 16 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 3 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1